Meet the driver: Nickolai (24) heeft al meer dan 60 ritten gereden

Meet Nickolai: hij is altijd positief, vindt het leuk om te rijden en wil zoveel mogelijk ritten pakken via Sjauf. Ook vindt hij het altijd gezellig om met diegene te praten die naast hem zit.

Kan je ons iets vertellen over de man achter het stuur?

Tuurlijk! Ik ben 24 jaar oud en woon in Gouda. Ik werk sinds maart 2019 bij Sjauf en vind het goed te combineren met mijn studie, technische bedrijfskunde, die ik aan de Avans Hogeschool in Tilburg volg. Wanneer de tentamen periode is aangebroken kan ik helaas iets minder werken dan dat ik zou willen, maar door de flexibiliteit vind ik werken bij Sjauf top!

De gaafste auto waarin ik mocht rijden was een Mercedes GL500, by far. In zo’n heerlijk grote bak rijden gaf mij echt een speciaal gevoel

Nickolai Sprafke
Sjauf, Rotterdam audi
Hoe kwam je terecht bij Sjauf?

Er werd een presentatie gegeven over de nieuwe dienst van Sjauf, waarbij de Brabant service werd aangekondigd. Ik was zo enthousiast geworden over Sjauf dat ik mij diezelfde avond nog heb ingeschreven.

Waarom Sjauf?

Waarom niet Sjauf?! Wat ik fijn vind aan Sjauf is de flexibiliteit en dat je per rit weet hoeveel je verdient, dat is bij andere bedrijven niet zo. Daar zie je bijvoorbeeld hoeveel je per uur verdient en weet je niet hoelang je rit zal duren, dus kan je moeilijker een schatting maken van hoeveel je gaat verdienen.

Niet te missen aan Sjauf zijn de jongens van de planning. Zij zijn altijd super aardig en willen altijd helpen. Wat ze ook doen is met je meedenken en mij met de beste ritten matchen. Bijvoorbeeld als ik vanuit studie in Tilburg richting Gouda wil of andere ritjes die in de omgeving van Gouda eindigen. Ze kijken altijd met je mee hoe je het beste na een rit thuis kan komen. Wat ik ook fijn vind aan Sjauf is dat de app makkelijk te gebruiken is en dat contact opnemen met de klant ook altijd makkelijk is. 

Wat zijn de mooiste en moeilijkste auto’s waarin je hebt moeten rijden?

De gaafste auto waarin ik mocht rijden was een Mercedes GL500, by far. In zo’n heerlijk grote bak rijden gaf mij echt een speciaal gevoel en reed heel ontspannen. Bovendien, kon ik het ook heel goed vinden met de klant. Hij geeft mij altijd een heads-up voordat die een rit aanvraagt via de app. Dan kan ik die als snelste claimen in de app.

De moeilijkste auto waarin ik heb gereden was Tesla model X. Man, daar moest ik aan wennen. Met die deuren die omhoog vliegen en omdat de auto heel geavanceerd is en op het einde moest parkeren in een garage in Amsterdam met veel te kleine plekken. Gelukkig, gaf de klant mij handige tips en lukte het!

Wat vond je de leukste rit tot nu toe?

Een rit vanuit Breda naar Amsterdam. Waren een aantal jongen mannen die net naar een wedstrijd van NAC Breda waren geweest. Ondanks dat NAC met 3-0 had verloren tegen Feyenoord, mocht het de pret niet drukken. In de auto werd luidkeels Nederlandse hitjes meegezongen. Vervolgens mocht iedereen een nummer uitkiezen om af te spelen, onder voorwaarden dat er eerst een goed verhaal over werd verteld.

audi, sjauf, rotterdam, skyline
Niets is leuker dan een mooie zomerse rit maken natuurlijk. Heb jij bijzondere plannen deze zomer?

Van de zomer ben ik drie weken lang mijn eigen Sjauf. Ik ga namelijk samen met mijn vriendin road trippen naar Frankrijk. Trouwens, mijn vriendin werkt sinds een maand ook bij Sjauf! Ze werd gek van mij dat ik het altijd maar over Sjauf had en wilde zelf meemaken hoe het is om te rijden. Nu proberen we altijd ritjes te rijden met ongeveer dezelfde bestemmingen, zoals afgelopen weekend hebben we allebei een rit gereden vanaf een huwelijk in Laag Vuursche. Na mijn vakantie en voordat mijn studie weer begint wil ik zoveel mogelijk ritten rijden via Sjauf. Misschien lukt het mij om voor het einde van de zomer mijn rittenteller op 100 te krijgen.

app, audi, sjauf, rood

Help jij ons Sjauf Nikolai met zijn ritten teller op 100 te krijgen? Boek dan nu alvast je volgende rit via de app.