Heerlijk dineren en een Sjauf toe ?️

De Nationale Restaurant Week is weer begonnen. Top restaurants openen van 11 t/m 27 maart weer hun deuren voor de fijnproevers van het land. Verassingsmenu’s voor gemoedelijke prijzen geven jou de perfecte aanleiding om een sterrenrestaurant te betreden. Sjauf weet als geen ander dat een goed diner doorgaans gepaard gaat met een smaakmatchend wijnarrangement. Boek daarom nu alvast een privé chauffeur in de app en zorg dat je niet de BOB hoeft te zijn tijdens jouw bijzondere avond uit. 

 

Sjauf top 5 restaurants

Door de jaren heen hebben de chauffeurs van Sjauf al veel klanten bij de crėme de la crėme van de culinaire wereld mogen ophalen. Daarom geven wij jou graag een top vijf van onze favoriete restaurants die je nog kunt boeken tijdens de Nationale Restaurant Week.

Jaimie van Heije Restaurant

 
Het talent dat inmiddels de status talent voorbij is gestreefd. Jamie van Heije heeft de afgelopen jaren bewezen keer op keer de fijnproever te verrassen met bijzonder creatieve gerechten. Onder de rook van Amsterdam in het pittoreske Ouderkerk, is het bijzonder prettig dineren in het gemoedelijke restaurant van top niveau. 
 
Adres: Kerkstraat 56, Ouderkerk a/d Amstel
 
 
Foto: Jan Bartelsman

FG Restaurant

 
François Geurds staat bekend om de moleculaire gastronomie. Zo is naast het FG restaurant ook de FG Food Labs te vinden waar hij al jarenlang los gaat met zijn technische snufjes in de keuken. Bij FG restaurant hanteert hij een iets klassiekere benadering van lekker eten en is los van de kwaliteit van het eten ook de sfeer en bediening uitstekend te noemen. Resulterend in twee Michelin sterren. Een geweldige plek voor een heerlijk avondje uit.
 

Adres: Katshoek 37, Rotterdam

The Bishop 

 
Bij Leiden denken we niet snel aan goede cuisine. The Bishop bewijst echter dat Leiden zeker de rit waard is. Het wereldse restaurant dat gevestigd is in een prachtig 110 jaar oud historisch pand, laat zien hoe je van robuust eten toch gerechten kan samenstellen die geweldige smaken met elkaar combineren. Kortom, een geweldige plek om een mooie dag Leiden mee af te sluiten.
 
Adres: Middelweg 7-9, Leiden

Olivijn 

 
Chef Menno Post was ooit de rechterhand van Ron Blaauw. Daarna leidde hij vijf jaar de keuken van, het met twee Michelin sterren gekroonde, De Bokkedoorns. Nu staat hij alweer een tijdje in zijn eigen zaak, de Olivijn. Ook al in zo’n prachtig monumentaal pand, dit maal in Haarlem. De bediening is hier uitstekend. Formeel of informeel, je wordt hier echt bediend naar jouw wens. met een menu om van te watertanden is dit verwennerij van de bovenste plank. Deze man kan werkelijk toveren met ingrediënten. 
 
Adres: Kleine Houtstraat 70, Haarlem

The White Room by Jacob Jan Boerma

 
Last, maar zeker niet least, The White Room. In het NH Krasnapolsky hotel is top chef Jacob Jan Boerma, na de verbouwing van de voormalige Witte Zaal, een restaurant begonnen die past bij de allure van het vijfsterrenhotel. Samen met Chef de Cuisine Arturo Dalhuizen, zet hij avond aan avond gerechten op tafel waar de sterren op afkomen. De omgeving waarin je dineert ziet er paleiselijk uit. En de culinaire hoogstandjes die voor je op tafel worden geserveerd doen daar niks aan af. De perfecte plek om een bijzondere gelegenheid te vieren.

Adres: Dam 9, Amsterdam

Dit zijn onze vijf tips voor de Nationale Restaurant Week. Boek vandaag nog jouw privé chauffeur bij Sjauf. Zo word je na een overheerlijke avond gewoon in je eigen auto naar huis gereden.