Populaire Trajecten en Gemiddelde Prijzen

Populaire trajecten en gemiddelde prijzen

Dat Sjauf een platform is dat vraag (klanten) en aanbod (chauffeurs) samenbrengt, is onderhand wel bekend. Dat dit zo snel een eigen economie heeft gevormd, hadden wij niet verwacht. De ‘number crunchers’ bij Sjauf worden hier erg vrolijk van en hebben wat highlights berekend.
Hieronder vind je de trajecten die sinds 1 juli 2016 het meest populair waren en voor welke prijzen deze ritten (gemiddeld) werden gereden. De analyse is uitgevoerd onder meer dan 7000 ritten, aangevraagd door meer dan 3000 klanten.

1. Rotterdam – Amsterdam (64 euro)

Niet geheel onlogisch dat het verkeer tussen de twee grootste steden van Nederland het grootst is. Beide steden zijn een bezoek natuurlijk meer dan waard. Omdat wij altijd onpartijdig zijn (en blijven), laten we in het midden welke stad ‘nummer 1’ en welke ‘nummer 2’ is.

Gemiddelde prijs Sjauf: 64 euro
Gemiddelde prijs bob-service: 145 euro
Minimale prijs taxi: 150 euro

 

analyse trajecten prijzen sjauf

 

2. Amsterdam – Gooi (52 euro)

De populariteit van dit traject is natuurlijk te danken aan het feit dat voor veel liefhebbers van Amsterdam, Het Gooi de ideale uitvalsbasis is. Rust, een parkeerplaats en ruimte voor je hond en kinderen: waar vind je dat nog meer? De drang naar Amsterdamse gezelligheid wordt alleen niet genegeerd, waardoor Amsterdam – Gooi het op-één-na populairste traject is bij Sjauf.

Gemiddelde prijs Sjauf: 52 euro
Gemiddelde prijs bob-service: 85 euro
Minimale prijs taxi: 75 euro

 

3. Rotterdam – Den Haag/Wassenaar (50 euro)

Het derde traject in deze lijst is tevens het enige traject zonder de hoofdstad. Het blijkt maar weer in welke mate de populariteit van Rotterdam gegroeid is als uitgaansstad.

Gemiddelde prijs Sjauf: 50 euro
Gemiddelde prijs bob-service: 80 euro
Minimale prijs taxi: 70 euro

Natuurlijk zijn wij er erg trots op, dat de gemiddelde prijzen van een Sjauf rit lager liggen dan bij traditionele bob-services of taxi’s. Ook komt verreweg het grootste deel van de ritprijs ten goede aan de chauffeur.

Mocht je nog vragen of ideeën hebben naar aanleiding van het bovenstaande artikel, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!