Covid-19 en jouw auto

Door de afgelopen maanden weten we niet beter, het wassen en ontsmetten van onze handen is ondertussen een regelmaat geworden. In vrijwel elke winkel wordt verzocht om bij het betreden ervan je handen te desinfecteren en de overheid moedigt iedereen aan om regelmatig zijn of haar handen te wassen. Toch zijn er ook dingen die vaker ontsmet zouden moeten worden, waar je misschien niet zo snel aan denkt. Bijvoorbeeld je telefoon, deurklinken in huis én je auto. Graag geven wij je wat tips hoe en op welke plekken je jouw auto het best kan ontsmetten. 

Hoe ontsmet je jouw auto?

Gebruik voor je auto een schoonmaakmiddel waar minstens 70% alcohol in zit. Dit zou in principe de leren bekleding niet moeten beschadigen. Zorg wel dat je voorzichtig poetst en niet te hard drukt. Je kan het leer altijd achteraf nog behandelen met een beschermend middel voor leer. Test de schoonmaakmiddelen eerst op een plek die niet in het zicht is. Vermijd schoonmaakmiddelen die ammonia bevatten bij het schoonmaken van touchscreens. Schoonmaakmiddelen waar waterstofperoxide inzit, kunnen de lak van de auto beschadigen.   

Welke plekken zijn belangrijk om te poetsen?

Het meest vanzelfsprekend is natuurlijk om het stuur goed te ontsmetten. Vergeet verder niet om de versnellingspook, de handrem, het display van je autoradio en de knopjes voor het openen van de ramen te desinfecteren. De richtingaanwijzer, de ruitenwisser, de autogordel(s), de stoelverstelling, het handschoenenkastje en de achteruitkijkspiegel worden ook vaak aangeraakt en dienen daarom ook gepoetst te worden. Daarnaast is het ook verstandig om je airco-installatie te reinigen. Hiervoor kun je een speciale spray kopen (bijvoorbeeld online of bij een tankstation) voor het reinigen van airco- en ventilatiesystemen. Neem tot slot ook de (handvaten van de) autodeuren en de kofferbak mee.  

Autosleutel

De autosleutel heb je natuurlijk ook meerdere keren vast als je met de auto onderweg bent. Daarom kan ook de autosleutel af en toe wel een desinfectiebeurt gebruiken.  

Helemaal klaar om te gaan!

Je kunt nu veilig in een schone auto stappen. Wij bedanken je namens de student en privéchauffeurs, die de coronamaatregelen ook zo goed mogelijk handhaven. Zij nemen elke rit een eigen mondkapje mee en ontsmetten ook hun handen voor en na de autorit. Zo zorgen we er samen voor dat je op een veilige manier in jouw eigen auto naar huis kunt worden gebracht door de ervaren chauffeurs. Wil je een rit boeken? Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail.