Een dag vertoeven in ‘s-Hertogenbosch

Vorige maand is Sjauf met haar service van start gegaan in Brabant. Wij vonden het daarom hoogtijd om zelf een dagje in het charmante ‘s-Hertogenbosch te spenderen. We delen graag onze tips met jullie!

Je begint je dag in ’s-Hertogenbosch het best bij Banketbakkerij Jan de Groot. Men beweert dat je alleen hier de enige échte Bossche Bol kunt eten. Niet getreurd, mocht je toch liever iets anders willen eten, dan is dat geen probleem. Bij Jan de Groot kun je kiezen uit hun ruime assortiment gebak, taarten, bonbons, brood en andere hartige producten.

Adres: Stationsweg 24, ‘s-Hertogenbosch

Winkelen

Na een voortreffelijke Bossche bol, is het tijd om een aantal winkels te bezoeken. De leukste winkels vind je rondom de Snellestraat. Neem een kijkje in L’Atelier Tailoring & Esstentials hier kan je een pak op maat laten maken. Kies vervolgens een paar meter verderop de perfecte schoenen bij schoenenzaak Reinhard Frans. Heb je eerder een casual outfit nodig? Breng dan een bezoek aan de Lacoste, Hugo Boss en River Woods op de Kerkstraat. Of vind de perfecte outdoor gear bij Schneider Outdoor op de Verwersstraat. 

Lunchen

Met goed gevulde kleding tassen kun je het beste gaan lunchen bij NomNom. Dit overheerlijke lunch tentje ligt op de splitsing van de Postelstraat en de Snellestraat. Wanneer de zon schijnt kun je op het terras genieten van het heerlijke en gezonde eten met invloeden uit de hele wereld. Bij NomNom werken ze zoveel mogelijk met biologische, streek- en seizoensgebonden producten. Een echte aanrader is de gepocheerd ei met zalm. 

Adres: Postelstraat 79, ‘s-Hertogenbosch

DSC03402
DSC03406

Cultuur

Nu is het tijd om de culturele bezienswaardigheden van ’s-Hertogenbosch te bezoeken. Op steenworp afstand van NomNom ligt het Design Museum van Den Bosch. Voordat je een bezoek brengt aan het Design Museum is het de moeite waard om een kijkje te nemen in het Noord Brabants Museum. Voor €15,00 kun je genieten van de kunst binnen in dit prachtige gebouw. Hierna ga je naar het Design Museum. Voor €10,00 koop je een entree kaartje en kun je verdwalen in de tentoonstellingen: Modern Nederland, I Like School and School Likes Me en The Ghosts of Sunday Morning. Daarna loop je door naar het museumkwartier waar het beeldige Sint Janskathedraal staat, die je zeker moet bezoeken. 

Adres Design Museum: De Mortel 4, ’s-Hertogenbosch

 

Diner

Als afsluiter van deze fantastische dag eet je bij het voortreffelijke restaurant Taste Bij Dirk. Hier werken de koks met verschillende seizoensproducten en alle gerechten wisselen wekelijks, dus laat je verrassen! Natuurlijk kun je dit etentje niet afsluiten zonder een bezoek te brengen aan de Winebar van Dirk, om de hoek van Taste bij Dirk. 

Adres Taste Bij Dirk: Verwersstraat 58, ‘s-Hertogenbosch

 

58381181_793836687669321_187062975545212928_n
50940391_2444720405569108_4193910980427644928_n

Geniet van een overheerlijke dag in ‘s Hertogenbosch en boek van tevoren een Sjauf!