Lowlands: Alles wat je wil weten

Het festival waar iedereen het hele jaar over praat, gaat dit weekend eindelijk weer van start: Lowlands 2019! Zet je wekker maar alvast want je kan donderdag al vanaf 09.00 uur het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen bestormen.  

MUZIEK

Ook dit jaar staat er weer een line up van artiesten waar je “U” tegen zegt. Met op vrijdag als uitblinkers: Ronnie Flex, Anne-Marie en De Staat. Zaterdag staan er internationale top artiesten zoals Dermot Kennedy, Billie Eillish, Paul Kalkbrenner en Twenty One Pilots. Met als klap op de vuurpijl kun je op de laatste dag nog genieten van James Blake, Franz Ferdinand, Tame Impala en De Sluwe Vos. Kortom, dit weekend is er voor ieder wat wils en zal je qua muziek niet teleurgesteld worden.

FILM

Laten we eerlijk zijn, heel het weekend non-stop dansen op je favorieten artiesten houdt niemand vol. Lowlands heeft geregeld dat je niet saai in je tent hoeft uit te rusten maar in de Echo jezelf kan opladen tijdens een film. Dit jaar worden er weer 11 films vertoond, waaronder voorpremières, horrorfilms, shorts, muziekfilms én een hele bijzondere vertoning van de legendarische muziekdocumentaire Woodstock!

People watching a movie
COMEDY

Ben jij de grappigste in je vriendengroep, maar zijn je grappen op? Lowlands snapt dat het vermoeiend is om telkens weer nieuwe grappen te moeten bedenken. Daarom kun je dit weekend je laten inspireren door professionele grappenmakers bij het Juliet en Adonis podium. Hier zie je de beste komedianten en stand-uppers van dit moment, waaronder: Peter Pannekoek, Sanne Wallis de Show, Ronald Snijders en nog veel meer. MC’s van het comedyprogramma zijn Soundos el Ahmadi en Howard Komproe.

LITERATUUR

Je leest het goed, ook voor de boekenwurmen onder de feestgangers is er iets te doen. In het dagprogramma van de tent SEXYLAND kunnen Lowlanders zich laten voorlezen door verschillende dichters, schrijvers en verhalenvertellers. Met namen als Dimitri Verhulst, Thomas Olde Heuvelt, Pepijn Lanen (Faberyayo), Niña Weijers, Rob van Essen, Lévi Weemoedt, Özcan Akyol, Saskia de Coster, Yasmine Allas en vele anderen.

VERBLIJF

Mocht je niet zo primitief ingesteld zijn en heb je geen zin om met al die kampeerspullen te moeten sjouwen, zorg dan dat je op de Gllampcamp staat. Er zijn twee varianten van de Gllampcamp namelijk de Basic en de Gllampcamp Delluxe. Bij de Gllampcamp Basic word je voorzien van een tent die al klaar staat bij aankomst met twee luchtbedden erin. Als je op de Gllampcamp Delluxe staat geniet je pas écht van het ultieme glamping gevoel. Op de Delluxe Gllampcamp word je voorzien van heerlijke bedden, eigen koelkasten, gezellige loungeplekken en een badhuis. Bij de DeLLuxe kiosk haal je versgemalen bonenkoffie, heerlijke sapjes of een goed ontbijt om de dag mee te starten en natuurlijk is er ook een biertje of wijntje verkrijgbaar.

Wanneer je een plekje hebt bemachtigd op de Gllampcamp Basic of Delluxe, dan krijg je daar één parkeerticket inbegrepen. Deze parking is op korte loopafstand van de Gllamcamp.

glamping at Lowlands
CAMPER

Ben jij diegene die het goed heeft geregeld en op de Camper Camping staat? Volg dan de borden ‘Walibi Lowlands’ en daarna de borden ‘Camper Camping’. Mocht je zo vriendelijke zijn om iemand te helpen met hun camper of caravan op het terrein te zetten, zie dit dan niet als een gratis toegang. Een trekkende auto heeft geen parkeerticket nodig maar moet na de klus vervolgens weer het terrein verlaten.  

AUTO

Heb je geen camper en sta je toch liever in de file? Zet dan koers naar Flevoland en volg daar de borden ‘Walibi Holland’ en ‘P Lowlands’. Je komt dan automatisch op de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats uit. Wees geen wijsneus en zet je auto niet op de camping of in de berm. Foutgeparkeerde voertuigen worden weggesleept, èn wij kunnen je vertellen dat dat een duur grapje is. Koop daarom voor een aanzienlijk lager bedrag een parkeerkaartje van €25,- op het terrein.

guy on the camper
SJAUF

Mocht je al een Sjauf hebben geboekt en komt die jou ophalen. Laat je chauffeur dan komen naar de Kiss & Ride. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder tent en bagage uit- of inladen.  

Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt.

Navigeer naar Bijsselseweg 32, Biddinghuizen en volg de borden P-Lowlands zodra je deze tegenkomt.

Wij kunnen je garanderen dat je op maandag niet meer op je aller fitst zal voelen… en wat is er dan fijner dan door een Sjauf naar huis gebracht te worden? Boek daarom nu alvast een Sjauf via de app en focus je maandagochtend alleen nog maar op die tas inpakken. Of je nou met de auto of met de camper bent gegaan, Sjauf komt je hoe dan ook halen.